CV Onderhoud belangrijk?

CV Onderhoud belangrijk?

De cv-ketel zorgt voor een warm huis en optimale woongenot. Regelmatig uw cv-ketel laten onderhouden zorgt u ervoor dat de ketel optimaal blijft werken. Zo kunt u blijven genieten van een lekker warm huis en warm water.

Warm Water
In uw cv-ketel zit een warmtewisselaar. Dit onderdeel kan worden gezien als het hart van de cv-ketel. De warmtewisselaar zorgt voor het opwarmen van het water. Wanneer de ketel niet onderhouden wordt, kan de warmtewisselaar vervuild raken. Dit verhoogt de kans op storingen en dus een koude douche (en huis). Met onderhoud aan uw cv-ketel blijft de warmtewisselaar goed werken en zo kunt u blijven genieten van een heerlijk warme douche.

Lagere energiekosten
Het niet laten onderhouden van de cv-ketel kan de prestaties van de cv-ketel negatief beïnvloeden, hierdoor verbruikt de ketel meer energie en nemen de energiekosten toe. Onderhoud zorgt voor een energiezuinige werking van de ketel. Een goed onderhouden cv-ketel werkt namelijk zuiniger, wat zorgt voor lagere energiekosten.

Kans op storingen
Kleine defecten of onderdelen die aan vervanging toe zijn, worden tijdens het onderhoud direct aangepakt. U krijgt van te voren altijd een prijsopgave, zodat u niet voor verassingen komt te staan. Zo worden eventuele grotere problemen voorkomen, nog voordat ze een storing kunnen veroorzaken.

Niet vroegtijdig een nieuw cv-ketel aanschaffen
De gemiddelde levensduur van een cv-ketel is zo'n vijftien jaar bij goed onderhoud. Met regelmatig onderhoud aan uw ketel gaat deze langer mee en voorkomt u de meeste storingen en dus ook onnodige reparaties en gevaarlijke situaties. Hierdoor kunt u de aanschaf van een nieuwe cv-ketel langer uitstellen.

centrale-verwarming-cv-installatie-amsterdam~cv-onderhoud-belangrijk

Op zoek naar een loodgieter? Wij helpen u direct!

24/7 bereikbaar voor nood

Met onze snelle service zijn wij 24/7 bereikbaar voor spoedgevallen.

Ervaren vakmannen

Onze installateurs & loodgieters hebben jarenlange ervaring en zorgen voor professioneel maatwerk.

IRI Services ondersteunt duurzame merken:

Vragen? Stuur een WhatsAppje!